Председателят на военния комитет на НАТО, нидерландският адмирал Роб Бауер, каза,

...
Председателят на военния комитет на НАТО, нидерландският адмирал Роб Бауер, каза,
Коментари Харесай

НАТО: Мирът не е даденост, да се готвим за война

Председателят на военния комитет на НАТО, нидерландският адмирал Роб Бауер, сподели, че Алиансът не би трябвало да приема за даденост, че ще продължи да живее в мир и трябва да се приготви за война с Русия, съобщи Daily Telegraph.

" Трябва да осъзнаем, че да живеем в положение на мир не е нещо, което би трябвало да се приема за даденост. И по тази причина се готвим за спор с Русия. Но дебатът е доста по-широк. Това е индустриалната база, само че и хората, които би трябвало да схванат, че играят избрана роля ", цитира Бауер кореспондентът на Telegraph.

Министърът на гражданската защита на Швеция Карл-Оскар Бохлин сподели на конференция по защитата, че  " може да има война в Швеция ".

След това посланието му беше подкрепено от главнокомандващия военачалник Микаел Байдън, който сподели, че всички шведи би трябвало да се приготвят душевен за тази опция.

Бауер похвали шведските управляващи за предизвестието на жителите да се приготвят за война. " Тук би трябвало да стартираме. От осъзнаването, че не всичко може да бъде планувано и не всичко ще бъде идеално през идващите 20 години ", сподели адмиралът.

Следващата седмица НАТО стартира огромно обучение Steadfast Defender 2024, в което ще вземат участие към 90 хиляди бойци (включително 20 хиляди британски). Тези учения ще продължат до май.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР